Over ons

De Bakker rentmeesters & taxateurs is een bedrijf van Toine de Bakker. Het is een zelfstandig rentmeesterskantoor, dat zich specialiseert op de onroerend goed markt in het landelijk gebied.

De naam rentmeester wordt door menigeen verbonden aan het beheren van landgoederen. Voorheen was dit ook de voornaamste functie van de rentmeester. Met name door de vele veranderingen in het buitengebied, heeft de rentmeester zich ontwikkeld tot een breed georiënteerde vastgoeddeskundige die werkt op diverse terreinen in opdracht van particulieren, (agrarische) ondernemers en overheden. De huidige rentmeester is daarom vooral actief in het buitengebied en op de grens van het stedelijk- en landelijk gebied.

De belangrijkste werkzaamheden zijn; advisering bij pacht- en erfpacht, het verrichten van taxaties, bemiddeling bij aan- en verkoop van agrarische bedrijven en woningen in het landelijk gebied, het beheer van landelijk vastgoed, het optreden als rechtbankdeskundige en grondverwerving; advisering bij onteigening, planschade en vestiging zakelijk recht.

Toine de Bakker spreekt de taal van haar opdrachtgevers, de bewoners van het landelijk gebied. Zij geven aan Toine het vertrouwen om te bemiddelen en te adviseren in hun zaken. Toine is sinds 1991 actief als onroerend goed adviseur, makelaar / taxateur en rentmeester binnen in Zeeland, Zuid-Hollandse eilanden, West-Brabant en daarbuiten. Het bedrijf heeft zich in de jaren weten te ontwikkelen tot een vakbekwaam bureau met een groot relatienetwerk en breed pakket aan diensten.

Bij De Bakker rentmeesters & taxateurs zijn ook uw zaken in vertrouwde handen!

Op werkzaamheden welke door De Bakker rentmeesters & taxateurs worden uitgevoerd zijn de NVR-voorwaarden ‘Regeling voor Rentmeesters 2015’ van toepassing.

De Bakker rentmeesters & taxateurs:

lid van de Nederlandse vereniging van rentmeester NVR
gecertificeerd taxateur aangesloten bij het Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs NRVT
lid van de vereniging Instituut Agrarisch Recht (IAR)
lid van de Vereniging van Onteigeningsrecht (VvOR)